Hamsterdrama

I söndags kom det in en hamster akut som var i väldigt dåligt skick. Familjen hade precis köpt honom och lämnat kvar honom i bilen i 20-30 min för att springa in i en affär. När han kom till oss så skakade han och blödde ifrån munnen. Organen hade tagit stor skada då hamstern förmodligen börjat "koka" inombords. Veterinären gjorde allt hon kunde för att rädda den lilla stackars gullehamstern men han avled tyvärr.

Det är så viktigt att inte lämna varken barn eller djur i bilen när det är såhär varmt. Bara minuter kan vara livshotande.
I sådana här situationer har jag väldigt svårt för att vara proffesionell, jag vill bara skrika och ta till våld på folk som fortfarande inte fattar bättre!
Låt nu detta vara det allra sista dödsfallet pga ansvarslösa ägare och föräldrar.

LCHF fika!

I förrgår så började jag med LCHF. Hittils har det gått rätt så bra =] Jag är ingen striktare men gör så gott jag kan.
Idag gjorde jag lite fika till mig och älsklingen som är lediga tillsammans idag.
Jag vet att man ska försöka undvika frukt & bär men det är inget måste och man får äta det istället för onyttiga saker liksom.

Denna är gjord på blåbär och turkisk youghurt 10% fett. I botten har jag ca 6 st hasselnötter och krämen är toppad med en lite linfrön och 1 babanbit på 1 cm.

Jag vet inte om detta är äkta LCHF men det är LowCarbHighFat så enligt min tolkning så är det det!

Första mötet

Igår träffade vi våran hunds uppfödare för första gången. Dom var på rasklubbens årsmöte som lämpligt nog bara låg ungefär en timma hemifrån oss. Jag har ju undrat mycket över om det kommer att kännas bra, om vi kommer klicka och hur deras hundar är. Allt kändes så himla bra igår! Vi klickade, dom var super trevliga och hundarna är dom mysigaste mittlarna jag någonsin träffat! underbara allihopa! Allting känns så perfekt. Jag är glad över att jag har varit noga i mitt val. Jag tror att det här blir perfekt för oss, både uppfödaren och kombinationen!
Nu är det bara en vecka kvar tills att vi får träffa våran valp =] Nästa söndag tingar vi!!


(Lånar bild av uppfödaren igen.)
underbara små fluffbollar <3